keyboard_arrow_up

PRIVATUMO POLITIKA

Ši privatumo politika skirta informuoti apie tai, kaip Advokato Tado Kuzminsko kontora (toliau – kontora) tvarko Jūsų asmens duomenis, gautus Jums apsilankius šioje interneto svetainėje, susisiekus elektroniniu paštu ar teikiant teisines paslaugas.

I. Kokie yra asmens duomenų tvarkymo tikslai ir teisėto tvarkymo sąlygos?

Kontora tvarko Jūsų, kaip duomenų subjekto, asmens duomenis, kuriuos pateikiate Jūs pats, arba kuriuos gauna iš kitų šaltinių. Kontora tvarko Jūsų asmens duomenis šiais tikslais:

  1. kad galėtų su Jumis susisiekti;
  2. kad galėtų atsakyti į Jūsų paklausimus, pateiktus per svetainę ar atsiųstus elektroniniu paštu;
  3. kad galėtų teikti teisines paslaugas;
  4. kad užtikrintų pinigų plovimo ir teroristų finansavimo prevencijos reikalavimų, taikomų advokatams, laikymąsi.

Kontora, tvarkydama Jūsų asmens duomenis, remiasi šiais Bendrajame duomenų apsaugos reglamente (2016/679) (toliau – BDAR) įtvirtintais teisėto asmens duomenų tvarkymo pagrindais:

  1. Siekiant teisėto intereso (BDAR 6 straipsnio 1 dalies f punktas), kai asmens duomenys tvarkomi I-1, I-2 tikslais;
  2. būtinybe tvarkyti asmens duomenis, siekiant įvykdyti sutartį (BDAR 6 straipsnio 1 dalies b punktas), kai duomenys tvarkomi I-3 tikslu;
  3. teisės aktuose nustatytų teisinių prievolių vykdymu (BDAR 6 straipsnio 1 dalies c punktas), kai asmens duomenys tvarkomi I-4 punkte nurodytu tikslu.
II. Kokie asmens duomenys yra tvarkomi kontoroje?

Kad galėtume su Jumis susisiekti, kontoroje gali būti tvarkomi šie asmens duomenys: vardas, pavardė, elektroninio pašto adresas, telefono numeris ir kiti kontaktiniai duomenys.

Kad galėtume nustatyti Jūsų tapatybę ir teikti teisines paslaugas, Kontoroje gali būti tvarkomi šie asmens duomenys: vardas, pavardė, asmens kodas, gimimo data, adresas, elektroninio pašto adresas, telefono numeris bei visi kiti asmens duomenys, reikalingi teisinių paslaugų teikimui, įskaitant duomenis, kurie bus pateikti teisinių paslaugų teikimo metu.

Kad galėtume atsakyti į Jūsų paklausimus, pateiktus per svetainę ar atsiųstus elektroniniu paštu, Kontoroje gali būti tvarkomi šie asmens duomenys: vardas, pavardė, telefono numeris, elektroninio pašto adresas, gautų ir išsiųstų pranešimų turinys, prie jų pridėti dokumentai. Jūsų iniciatyva gali būti pateikiami kiti neprivalomi asmens duomenys.

Kad galėtume užtikrinti taikomų pinigų plovimo ir teroristų finansavimo prevencijos reikalavimų laikymąsi, tam tikrais atvejais Kontoroje gali būti tvarkomi šie asmens duomenys: duomenys apie Jūsų darbovietę, einamas pareigas, pilietybę, pajamų šaltinį, ar esate politikoje dalyvaujantis asmuo bei kiti duomenis, kuriuos būtina surinkti pagal taikytinus teisės aktus.

Tam, kad kontora galėtų suteikti teisines paslaugas ar su jumis susisiekti, Jūs turėsite kontorai pateikti aukščiau nurodytus savo asmens duomenis. Priešingu atveju kontora negalės suteikti teisinių paslaugų ar su Jumis susisiekti.

III. Iš kur kontora gauna asmens duomenis?

Kontora gali gauti Jūsų asmens duomenis:

  1. tiesiogiai iš Jūsų;
  2. iš Jūsų atstovo;
  3. iš valstybės ir savivaldybių institucijų, taip pat registrų, valstybės informacinių sistemų jų turimą ar tvarkomą ir teisinėms paslaugoms teikti reikalingą informaciją, duomenis (įskaitant specialių kategorijų asmens duomenis), dokumentus, jų nuorašus;
  4. iš trečiųjų asmenų jų iniciatyva arba pagal kontoros paklausimą dėl duomenų, reikalingų teisinėms paslaugoms teikti.
IV. Kam asmens duomenys gali būti atskleisti?

Kontora gali perduoti asmens duomenis:

  1. duomenų tvarkytojui Google Ireland Ltd. (Google sistemos el. paštas, duomenų saugykla);
  2. kitiems duomenų tvarkytojams, kurie teikia pagalbines paslaugas (IT, buhalterijos, vertimo);
  3. valstybės ir savivaldybių institucijoms, teismams, teisėsaugos institucijoms, antstoliams, notarams, skolų išieškojimo įmonėms bei kitiems asmenims, atliekantiems pagal įstatymą jiems pavestas funkcijas, gavus jų prašymą, siekiant kontoros ar kliento teisėto intereso įgyvendinimo, teikiant teisines paslaugas, ginant teisėtus reikalavimus ar teisės aktų numatytais atvejais;
  4. kitiems asmenims, kiek tai būtina teikiant teisines paslaugas.
V. Kiek laiko kontoroje saugomi Jūsų duomenys?

Nebent teisės aktai nustato kitus terminus:

  1. duomenys, pateikti per užklausos formą svetainėje, ar Jums kreipiantis elektroniniu paštu, kurie nėra reikalingi teisinių paslaugų teikimui, tvarkomi ne ilgiau kaip 6 mėnesius;
  2. duomenys, surinkti teikiant teisines paslaugas, tvarkomi tol, kol esate aktyvus kontoros klientas, ir saugomi dar 10 metų po to, kai nustojate naudotis teisinėmis paslaugomis.
VI. Kokias teises Jūs turite?

Jūs, kaip duomenų subjektas, turite šias teises:

  1. teisę gauti patvirtinimą, ar su Jumis susiję duomenys yra tvarkomi, o jei tokie asmens duomenys yra tvarkomi, teisę susipažinti su asmens duomenimis;
  2. teisę reikalauti ištaisyti asmens duomenis;
  3. teisę reikalauti ištrinti duomenis („teisė būti pamirštam“);
  4. teisę apriboti duomenų tvarkymą;
  5. teisę į duomenų perkeliamumą*;
  6. teisę nesutikti su duomenų tvarkymu*;
  7. teisę pateikti skundą Valstybinei duomenų apsaugos inspekcijai (daugiau informacijos - www.ada.lt).

* Ši teisė gali būti įgyvendinama tik tais atvejais, kai Jūsų asmens duomenys kontoroje tvarkomi sutarties sudarymo ir vykdymo pagrindu.

Norint pasinaudoti šiomis teisėmis, Jūs galite kreiptis į kontorą raštu, įskaitant ir elektroninę kreipimosi formą.

VII. Slapukai

Slapukai yra maži tekstinių duomenų failai, kurie automatiškai sukuriami Jums naršant mūsų svetainėje ir yra saugomi Jūsų naudojamame įrenginyje (pvz., kompiuteryje, planšetėje ar mobiliajame telefone). Slapuke pateikiama anoniminė informacija ir jis siunčiamas iš peržiūrimos svetainės serverio į Jūsų naudojamą įrenginį. Šioje svetainėje slapukai naudojami svetainės lankomumo stebėjimui.

Kokių tipų slapukai naudojami šioje svetainėje?

Svetainėje naudojami tik analitiniai slapukai, kurie renka informaciją apie svetainės naudojimą ir padeda tobulinti svetainės veikimą. Pavyzdžiui, analitiniai slapukai gali parodyti, kuriuose puslapiuose lankomasi dažniausiai. Analitiniai slapukai nerenka asmeninės vartotojų informacijos, ir visa šių slapukų surinkta informacija yra apibendrinta ir anonimiška.

Šią informaciją renkame, naudodami Google Analytics įrankius, kurie leidžia fiksuoti ir analizuoti statistinius svetainės naudojimo duomenis. Plačiau apie Google Analytics ir informaciją, kurią šie įrankiai leidžia rinkti, galite sužinoti čia.

Toliau pateikiamas detalus šioje interneto svetainėje naudojamų slapukų sąrašas:

Slapuko pavadinimasNaudojami duomenysDuomenų tikslasSukūrimo momentasGaliojimo laikas
_gainterneto svetainės lankomumo duomenysanalitinis Google Analytics programos slapukas, skirtas vartotojų atskyrimui.įėjus į interneto puslapį2 metai
_gidinterneto svetainės lankomumo duomenysanalitinis Google Analytics programos slapukas, renkantis statistinę informaciją apie vartotoją.įėjus į interneto puslapį24 valandos
_gatinterneto svetainės lankomumo duomenysanalitinis Google Analytics programos slapukas, skirtas vartotojų atskyrimui.įėjus į interneto puslapį1 minutė
Kaip galite valdyti slapukus?

Spausdami „Sutinku“, Jūs leidžiate įrašyti aukščiau nurodytus slapukus. Jeigu nesutinkate, kad slapukai būtų įrašyti, spauskite „Nesutinku“. Neatlikus jokio pasirinkimo, slapukai nebus įrašomi. Jūs galite savo duotą sutikimą bet kada atšaukti, pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.

Daugiau informacijos apie tai, kaip valdyti slapukų parinktis populiariausiose naršyklėse, galima rasti čia Internet Explorer, Chrome, Firefox, Safari.

Jei pageidaujate, galite pakeisti savo naršyklės nustatymus taip, kad Jus informuotų apie slapuko įjungimą ar atnaujinimą bei kad galėtumėte pasirinkti leidžiamus ir draudžiamus slapukus, juos blokuoti. Norėdami daugiau sužinoti apie slapukus, galite apsilankyti www.allaboutcookies.org.

VIII. Kontaktinė informacija

Kilus klausimams dėl asmens duomenų tvarkymo, galite susisiekti su Advokato Tado Kuzminsko kontora, siųsdami laišką paštu, adresu: Lvovo g. 105 A, 2 aukštas (Regus biuras) Vilnius, Lietuva arba elektroniniu paštu: tadas@kuzminskas.eu.

Paskutinį kartą privatumo politika atnaujinta 2021-01-18.